PROGRAMUL OPERAȚIONAL INFRASTRUCTURĂ MARE

Actualizat la data de: 29/08/2023 la ora 07:25

Comunicat de presă demarare proiect

Descriere proiect

„Protejarea sanatatii populatiei prin
consolidarea capacitatii de reactie a Orasului Flamanzi la criza de sanatatate
publica cauzata de raspandirea virusului SARS-CoV-2”, cod SMIS 143408

 

 

UAT ORASUL FLAMANZI implementeaza in calitate de Beneficiar, proiectul cu titlul „Protejarea sanatatii populatiei prin consolidarea capacitatii de reactie a Orasului Flamanzi la criza de sanatatate publica cauzata de raspandirea virusului SARS-CoV-2”, cod SMIS 143408.

 

Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala, in cadrul Programului Operational Infrastructura Mare 2014 – 2020 si are o valoare totala eligibila de 2.798.088,14 lei, cofinantarea asigurata de Uniunea Europeana fiind in proportie de 100%.

 

Perioada de implementare a proiectului este 01.02.2022 – 31.12.2022.

 

Obiectivul general al proiectului este de protejare a sanatatii populatiei in contextul pandemiei cauzate de COVID-19 si de consolidare a capacitatii de reactie la criza de sanatate publica declansata de raspandirea virusului SARS-CoV-2.

 

Obiectivele specifice sunt:

OS 1 – Imbunatatirea capacitatii de gestionare a crizei sanitare provocate de virusul SARS-CoV-2 prin dotarea corespunzatoare a unitatilor/institutiilor de invatamant de stat din cadrul Unitatii Administrativ Teritoriale Oras Flamanzi, Judetul Botosani.

 

OS 2 – Asigurarea unui mediu educational sigur pentru elevi/profesori/comunitate prin dotarea corespunzatoare a unitatilor/institutiilor de invatamant de stat din cadrul Unitatii Administrativ Teritoriale Oras Flamanzi, Judetul Botosani.

 

OS 3 – 1842 de elevi din Orasul Flamanzi, Jud. Botosani, influentati pozitiv prin dotarea corespunzatoare a unitatilor/institutiilor de invatamant cu echipamente de igienizare si dezinfectie si respectiv echipament de protectie persoanal adecvate crizei sanitare provocate de COVID-19 si respectiv prin cresterea capacitatii de gestionare a crizei sanitare declansate de virusul SARS-CoV-2.

 

OS 4 – 169 de angajati in institutiile de invatamant din Orasul Flamanzi, Jud. Botosani influentati pozitiv/sprijiniti in livrarea unui act educational sigur si de inalta calitate prin dotarea corespunzatoare a unitatilor/institutiilor de invatamant cu echipamente de igienizare si dezinfectie si respectiv echipament de protectie adecvate crizei sanitare provocate de COVID-19.

 

Grupul tinta este reprezentat de populatia Romaniei si:

–     1842 de copii din Orasul Flamanzi influentati pozitiv prin dotarea corespunzatoare a unitatilor/institutiilor de invatamant cu echipamente de igienizare si dezinfectie si respectiv echipament de protectie personal adecvate crizei sanitare provocate de COVID-19 si respectiv prin cresterea capacitatii de gestionare a crizei sanitare declansate de virusul SARS-CoV-2

       169 de cadre didactice, personal auxiliar (din institutiile de invatamant) din Orasul Flamanzi, Jud. Botosani influentati pozitiv/sprijiniti in livrarea unor servicii publice sigure si de inalta calitate prin dotarea corespunzatoare a unitatilor/institutiilor de invatamant cu echipamente de igienizare si dezinfectie si respectiv echipament de protectie adecvate crizei sanitare provocate de COVID-19.

 

In urma implementarii proiectului se preconizeaza  obtinerea urmatoarelor  rezultate:

       1 plan de achizitii rezultat corelat cu obiectivul general al proiectului

   elevi/profesori influentati pozitiv de cresterea capacitatii de gestionare a virusului SARS-CoV-2 prin dotarea realizata in proiect

  6 entitati publice (unitati de invatamant preuniversitar de stat) dotate pentru gestionarea crizei sanitare cauzate de SARS-CoV-2

  echipamente de protectie medicala si dispozitive medicale destinate asigurarii conditiilor igienico-sanitare minime necesare pentru prevenirea, depistarea din timp si diminuarea raspandirii potentiale a infectiei SARS-CoV-2

       1 Procedura pentru asigurarea respectarii principiilor

       1 plan de monitorizare interna

   6 intalniri ale echipei de management a proiectului rezultat corelat cu obiectivul general al proiectului

       1 serviciu informare si promovare achizitionat

       2 anunturi/comunicate de presa

       1 placa permanenta

       1 descriere a proiectului postata pe website-ul solicitantului

       7 afise A3

       1 placa permanenta autocolante mijloace fixe.